Alexander

Op deze pagina vind je meer informatie over Praktijk Steengracht.

Wie is Alexander Steengracht?
Alexander is getrouwd en vader van twee zoons. Sinds 2006 werkt hij als natuurgeneeskundig therapeut. Hieronder lees je hoe hij na lange omzwervingen in healing zijn roeping en zijn grote passie vond.

Op reis
De eerste anderhalf jaar van mijn leven bracht ik door in Australië, daarna volgde een verhuizing naar Frankrijk. Mijn wortels lieten zich echter niet verloochenen en op mijn zeventiende ging ik naar Nederland. Het Franse joie de vivre – het genieten van wat er is – nam ik mee en is nog altijd belangrijk voor me. Mijn studententijd bracht ik in Leiden door. Een mooie tijd, maar het studeren lag me niet: mijn dyslexie brak me op. Uiteindelijk ben ik gestopt en na een periode van reizen onder andere met “Up With People” in de USA en Europa, ging ik bij veilinghuis Christie’s aan de slag. Na twaalf jaar besloot ik het roer rigoureus om te gooien: ik werd salesmanager. Het vak ging me goed af, maar ik werd er niet gelukkig van. Mijn beroep paste niet bij wie ik was, maar pas toen ik met een fikse burn-out thuis zat, drong dat besef langzaam door.

Thuiskomst
Via een kennis maakte ik kennis met healing. Ik was sceptisch, maar maakte ondanks mijn vooroordelen toch een afspraak voor een behandeling. Al snel werden de effecten van healing merkbaar: ik kreeg eindelijk weer vaste grond onder de voeten – het voelde als thuiskomen. Omdat ik voelde dat healing veel met mij deed, wilde ik er meer over weten. Mijn kennishonger begon met het prachtige boek Licht op de aura van Barbara Ann Brennan en eindigde met een terugkeer naar de schoolbanken. Mijn dyslexie bleef vervelend, maar mijn vertrouwen in de juistheid van deze stap was vele malen groter dan mijn angst. Ik had mijn passie gevonden!
Ik ben opgeleid aan de Barbara Brennan School of Healing in Europa. Barbara Ann Brennan is dé internationaal erkende autoriteit op het gebied van healing. Als opgeleide aan de Barbara Brennan School of Healing heb ik geleerd te werken op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten over energie en bewustzijn. Tijdens de opleiding gaat de aandacht uit naar psychologische én energetische achtergronden van ziekten en aandoeningen; een combinatie die mij bijzonder aanspreekt. Ik heb deze opleiding aangevuld met diverse andere opleidingen.
In 2006 startte ik mijn praktijk. In de afgelopen jaren heb ik vele mensen mogen begeleiden, met de meest uiteenlopende vragen en problemen. Een ding hebben al deze mensen gemeen: healing heeft hun leven veranderd. Ik vind het bijzonder om daar een bijdrage aan te mogen leveren: mensen ondersteunen in hun ontdekkingstocht naar zichzelf is dan ook mijn belangrijkste drijfveer. Niets is mooier dan een mens te zien openen, als een bloem die langzaam uitkomt. Mensen ontdekken zichzelf, maken kennis met dat wat hen ten diepste beweegt en ik ben iedere keer weer blij als ik dat zie en voel gebeuren.

De praktijk
Mijn praktijk bevindt zich in het bosrijke De Bilt. De praktijkruimte is ruim en licht en tegelijkertijd warm en comfortabel. Eromheen ruist het loof van de eeuwenoude bomen en daar tussendoor meandert een klein beekje. Een fijne omgeving om ruimte voor jezelf te maken.

Opleidingen
In 2008 heb ik de vierjarige opleiding aan de Barbara Brennan School of Healing in Europa afgerond. Daarnaast heb ik diverse andere natuurgeneeskundige en medische opleidingen gevolgd, omdat ik een brede en gedegen aanpak van mijn werk belangrijk vind. Hieronder een overzicht:

 • Familieopstellingen gebaseerd op de theorie van Bert Hellinger (2011)
 • Radionica Copen M.A.R.S. III (2011)
 • Medische Basiskennis Hbo-niveau (2010)
 • Traumaverwerking (2010)
 • Vita-Life magneetveldtherapie (2009)
 • Elementair tenenlezen (2009)
 • Reiki 2 (2009)
 • Elektro Accupunctuur EAV (2008)
 • Healing Art Therapie basis (2007)
 • Bioresonantietherapie (2007)
 • Beamer Light Pen 1 en 2 (2006-2007)
 • Emotional Freedom Techniques EFT (2006)
 • Shamballa Multi Dimensional Healing 1 en 2 (2006)
 • Aura Soma 1, 2 en 3 en Counseling Skills (2005-2006)
 • Anatomy & Physiology 1 for Healers (2005)
 • Bach Flower Remedies 1 (2004)
 • Reiki 1 (2004)

Vak- en beroepsverenigingen
Ook via de vak- en beroepsverenigingen houd ik mijn kennis en kunde op peil. Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen: